bususioc-vasile_500_281

#callToActionAPMGS, Busuioc Vasile

Asociaţiile de proprietari şi Urmărirea comportării în timp a construcţiilor.
Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor

Atrag atenţia proiectanţilor generali, constructorilor şi dezvoltatorilor asupra acestor aspecte esenţiale pentru buna exploatare a mediului construit gestionat prin Asociaţiile de proprietari.
Prin prisma activităţii de proiectare în care sunt implicat, aş vrea să atrag atenţia colegilor proiectanţi asupra unui aspect generalizat care ar trebui să nu mai aibă loc, tratarea cu superficialitate a proiectului deurmărire a comportării în timp.
Fac apel la elaborarea cu responsabilitate a acestei documentaţii, cu grija faţă de mediul construit.

florina-nedelcu_500_281

#callToActionAPMGS, Nedelcu Florina-Cristina

Cele patru chei ale monitorizării geotehnice și structurale inteligente:
1. Modul de gândire
2. Setul de instrumente
3. Evoluţia
4. Colaborarea

Ele funcționează în tandem pentru a atenua riscurile cât mai mult posibil, rezultând proiecte mai reușite, care se încadrează în graficul de execuție și în buget.

marian-ene

#callToActionAPMGS, Marian Ene

Scopul urmăririi comportării în timp a construcţiilor este de a obţine informaţii în vederea asigurării aptitudinii construcţiilor pentru o exploatare normală, evaluarea condiţiilor pentru prevenirea incidentelor, accidentelor şi avariilor, respectiv diminuarea pagubelor materiale, de pierderi de vieţi şi de degradare a mediului (natural, social, cultural) cât şi obţinerea de informaţii necesare perfecţionării activităţii în construcţii.

Proiectarea pertinentă și corectă are ca rezultat o construcţie care nu prezintă probleme în timp, în schimb un proiect precar are un impact major asupra exploatării acesteia: construcţie nesigură, cu costuri mari etc.

florina-nedelcu

#callToActionAPMGS, Nedelcu Florina-Cristina

Atrag atenţia asupra unui context foarte des întâlnit: lipsa lucrărilor de urmărire a comportării în timp în faza de execuţie pentru construcțiile de tip hale de depozitare, chiar dacă proiectantul a emis un program în acest sens. În plus, o astfel de situaţie neconformă afectează major faza de exploatare: lipsă informaţii, impact pe funcţionalitatea halei, costuri ridicate de întreţinere, etc.

Fiecare operațiune de urmărie, întreținere sau mentenanţa este necesar să fie respectată, conform recomandărilor din documentația tehnică emisă în acest sens, pentru a putea vorbi despre o exploatare sustenabilă, calitativă, sigură şi la costuri corecte.

mihai-dragomir

#callToActionAPMGS, Mihai Dragomir, Director General Sensall

Mihai Dragomir, director general SENSALL SEISMIC SRL, companie care proiectează, produce și operează sisteme avansate de instrumentare seismică utilizate la monitorizarea structurală, în exploatarea construcțiilor civile, industriale, de infrastructură și hidrotehnice, prestează servicii de monitorizare seismică și de analiză a integrităţii și a comportării structurilor de rezistență pe bază instrumentală, vicepreședinte #APMGS, este invitatul nostru de astăzi şi ne-a explicat care sunt elementele principale de luat în considerarea în cadrul instrumentării şi monitorizării seismice în construcții și ce ar trebui să se schimbe pentru a avea proiecte implementate cu succes.

visual-interviu-florin-filip_500x281

#callToActionAPMGS, Florin Filip, Director General FAD SMART TECHNOLOGY

Florin Filip, director general FAD SMART TECHNOLOGY, companie cu activitate  în domeniile: geofizică pe apă și pe uscat, hărți de risc la alunecări de teren și cutremure, geomorfologie, batimetrie marină și fluvială, cartografie, teledetecție, GIS, studii de vânt și dezvoltare proiecte eoliene, investigații subacvatice poduri si baraje, monitorizare infrastructură, vicepreședinte #APMGS, este invitatul nostru de astăzi şi ne-a explicat care sunt elementele principale de luat în considerarea în cadrul proiectării și implementării unui program de monitorizare a unei alunecări de teren și ce ar trebui să se schimbe pentru a avea proiecte implementate cu succes.

visual-interviu-vlad-andrioaiei_500_281

#callToActionAPMGS, Vlad Andrioaiei, Director General NEC-Instruments

Vlad Andrioaiei, reprezentant NEC-Instruments, companie tânără și dinamică, divizie a NEW EUROPE CONSULTING, are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente şi instrumente pentru lucrarile de monitorizare Geotehnică şi Structurală şi nu numai, membru APMGS, ne-a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem senzorii și tehnologia necesară monitorizării.

visual-interviu-ionut-vintila_500_281

#callToActionAPMGS, Ionuț Vintilă, Road Tenders & Design SRL

Ionuţ Vintilă, Director General al Road Tenders & Design SRL, companie tânără şi dinamică specializată în servicii de consultanţă tehnică și proiectare construcții de infrastructură, membru APMGS, este primul nostru invitat şi ne-a explicat de ce autorităţile publice NU execută lucrările de monitorizare structurală şi geotehnică în mod direct, aşa cum este prevăzut de legislaţia în vigoare şi cum poate contribui APMGS în schimbarea  acestei situaţii.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane