#callToActionAPMGS, Marian Ene

#CalltoActionAPMGS
Ionut vintila
“Atrag atenţia proiectanţilor să nu mai «tragă» de parametrii tehnici cu scopul "optimizării" proiectelor.
Informaţi-vă clienţii despre importanţa unei proiectări bine făcute, bazată pe studii de teren corect şi legal executate.

Fac apel la colegii geologi, geotehnicieni, tehnicieni, operatori de utilaje: fiţi conştienţi de cât de importantă este munca voastră şi mai ales, nu acceptaţi să o compromiteţi indiferent de termenele de execuţie sau bugete.

Stimaţi beneficiari, vă îndemnăm să evaluaţi cu mare atenţie pregătirea tehnică şi activitatea profesională a celor responsabili de proiectele Dumneavoastră.”

Marian Ene

membru APMGS
#CallToActionAPMGS este o campanie de comunicare demarată de APMGS prin care ne dorim creşterea nivelului de informare, pregătire şi înţelegere a importanţei lucrărilor de monitorizare structurală şi geotehnică de către cei care dezvoltă şi gestionează patrimoniul construit în România.

Marian Ene, membru APMGS, este invitatul nostru de astăzi şi trage un semnal de alarma referitor la calitatea lucrarilor de construcție.

Urmărirea comportării în timp a construcţiilor se desfăşoară pe toată perioada de viaţă a construcţiei, începând cu execuţia ei.

Scopul urmăririi comportării în timp a construcţiilor este de a obţine informaţii în vederea asigurării aptitudinii construcţiilor pentru o exploatare normală, evaluarea condiţiilor pentru prevenirea incidentelor, accidentelor şi avariilor, respectiv diminuarea pagubelor materiale, de pierderi de vieţi şi de degradare a mediului (natural, social, cultural) cât şi obţinerea de informaţii necesare perfecţionării activităţii în construcţii.

Proiectarea pertinentă și corectă are ca rezultat o construcţie care nu prezintă probleme în timp, în schimb un proiect precar are un impact major asupra exploatării acesteia: construcţie nesigură, cu costuri mari etc.

Atrag atenţia proiectanţilor să nu mai «tragă» de parametrii tehnici cu scopul "optimizării" proiectelor. Informaţi-vă clienţii despre importanţa unei proiectări bine făcute, bazată pe studii de teren corect şi legal executate.

Fac apel la colegii geologi, geotehnicieni, tehnicieni, operatori de utilaje: fiţi conştienţi de cât de importantă este munca voastră şi mai ales, nu acceptaţi să o compromiteţi indiferent de termenele de execuţie sau bugete.

Stimaţi beneficiari, vă îndemnăm să evaluaţi cu mare atenţie pregătirea tehnică şi activitatea profesională a celor responsabili de proiectele Dvs.  

Un tehnician care nu prelevează bine o probă va influența câțiva parametrii, un operator care va fora sau va turna neconform betonul, va influența poate o structură întreagă și putem continua.

Avem nevoie cu toţii de conştientizarea importanţei lucrărilor de construcţie bine făcute, cu maximă responsabilitate pentru bunul mers al proiectului, cât şi pentru generaţiile viitoare.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane