Noutăți

Referinţe legislative pentru instrumentarea şi monitorizarea seismică


"Îmbunătăţirea calităţii proiectelor de urmărire a comportării în timpul execuţiei şi exploatării este unul dintre obiectivele APMGS. Este vital ca acest document să fie întocmit cu maximă responsabilitate de către proiectanţii de specialitate.  

Una dintre lacunele majore întâlnite în aceste documente este lipsa totală a instrumentării şi monitorizării seismice în cazul în care sunt întrunite condiţiile tehnice conform legislaţiei în vigoare.

Îi urăm bun venit în echipa APMGS domnului Constantin VLADEANU

Îi urăm bun venit în echipa APMGS domnului Constantin VLADEANU!

Mulțumim pentru decizia de a se alătura și de a susține activitatea asociației APMGS!

Domnul Constantin VLADEANU, inginer specializat în Drumuri şi Poduri, are o experienţă de peste 10 ani în domeniul pregătirii proiectelor de infrastructură rutieră și în implementarea contractelor de servicii și lucrări aferente activităților de întreținere periodică, reabilitare, înlocuire lucrări de artă și lucrări de consolidare.

Cutremur de 5,4 grade pe Richter în zona Vrancea

Cutremurul care s-a produs astăzi la ora 06:50:25 în zona seismică Vrancea, Buzău, la adâncimea de 148.8 km, a avut magnitudinea ML 5.4, conform datelor furnizate de catre INFP. Deși cutremurul este considerat unul semnificativ, conform determinărilor membrilor APMGS, acesta nu a afectat structura de rezistență a clădirilor pe care le monitorizeaza seismic.

ANAR a finalizat verificarile la 2025 de baraje si a dispus lucrari de remediere

Echipele de specialitate din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) și Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA) au finalizat acțiunea de verificare a celor 2025 de baraje de tip C și D, conform cerințelor dispuse prin Hotărârea nr. 42 din 03.10.2022 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

SIXENSE ROMÂNIA a primit premiul pentru cel mai inovativ proiect de monitorizare structurală și geotehnică pentru infrastructura de transport

În cadrul Galei Premiilor Industriei Mobilității 2022, parte din evenimentul ROPAT a fost acordat premiul pentru cel mai inovativ proiect de monitorizare structurală și geotehnică pentru infrastructura de transport companiei SIXENSE ROMÂNIA, membru fondator APMGS.
 
Prin acest premiu se recunoaște munca companiei pentru instrumentarea și monitorizarea structurală și geotehnică a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, cu cele mai noi soluții digitale și arată încă o dată ceea ce ar trebui să devină o normalitate: ce înseamnă să faci lucrurile corect, susținut, aducând astfel valoare pe toată durata de viață a unui proiect.
 
Cu atât mai mult ne bucurăm, cu cât vrem să arătăm că acest lucru se poate și, aș spune, este critic în cazul infrastructurii de transport de la noi. Ne dorim să vedem tot mai multe proiecte sănătoase structural și care să se folosească de expertiza existentă acum în industrie.
 
Felicitări întregii echipe de la Sixense Romania.

Monitorizarea structurală în exploatare a unei clădiri este imperios necesară pentru menţinerea performanţelor acesteia în parametrii proiectaţi.

După un cutremur sever este imperativ să se evalueze starea de degradare a structurii de rezistenţă şi a componentelor nestructurale, pentru a se putea asigura reocuparea clădirii în condiţii de siguranţă. În procesul de evaluare seismică post—cutremur, monitorizarea seismică are un rol esenţial şi contribuie semnificativ la asigurarea performanţei structurale a clădirii.

Newsletterul #SmartInfrastructure by Sixense Romînia

De peste 1 an și jumătate, SIXENSE ROMÂNIA oferă celor interesați primul newsletter din România dedicat sănătății structurale a mediului construit și transformării digitale a acestuia.

Metodologia de evaluare vizuală rapidă a clădirilor, Indicativ RTC-10

A fost elaborată. la nivel de proiect, modalitatea prin care va fi realizată evaluarea vizuală rapidă a clădirilor.

7 recomandări de bune practici în monitorizarea geotehnică și structurală a proiectelor de real-estate

Mariana Garștea, CEO Sixense și Președinte APMGS "În peste zece ani de experiență în monitorizarea și digitalizarea proiectelor de real estate în cadrul companiei pe care o conduc, am văzut nenumărate provocări, dar și cum anume trebuie să arate lucrurile în practică, pentru a avea clădiri sănătoase și sigure, proiecte de succes, investiții eficientizate, beneficiari mulțumiți.

De aceea, am hotărât să povestesc despre câteva lecții pe care le-am învățat în practică și pe care le-am transformat în 7 recomandări legate de integrarea lucrărilor de monitorizare în proiecte de real estate, pentru o colaborare cât mai reușită și eficientă."

Ghid privind achizițiile cu clauze sociale și verzi

Achizițiile publice sau private reprezintă instrumente de realizare a obiectivelor de politică publică ale guvernelor, precum și a obiectivelor de dezvoltare ale mediului de afaceri.

Nivelul ridicat al sumelor alocate pentru achiziții, în general la nivelul instituțiilor publice și al companiilor, face ca acestea să fie extrem de importante pentru realizarea obiectivelor de sustenabilitate ale sectorului public și ale celui de afaceri.

Îi urăm bun venit în echipa APMGS doamnei Adriana Chifan

Îi urăm bun venit în echipa #APMGS doamnei Adriana Chifan. Îi mulțumim pentru decizia de a se alătura și de a susține activitatea asociației APMGS.


Fiind de profesie inginer geotehnician, am devenit interesată de instrumentarea şi monitorizarea geotehnică şi structurală automatizată încă din timpul efectuării studiilor şi cu atât mai mult, odată cu primele proiecte în care am fost implicată. Fie că au presupus monitorizare hidgogeologica, investigarea şi testarea terenului de fundare, ori urmărirea vesantilor sau a pantelor provenite din realizarea rambleelor şi debleelor, ori a zidurilor armate, a fundaţiilor de adâncime sau altor tipuri de lucrări  ascunse, obiectivele lor finale au fost să susţină structuri enorme, cu încărcări şi solicitări pe măsură.  Amintesc aici şi de pasaje şi viaducte cu regim de autostradă sau drum express, chiar şi fundaţii sau lucrări provizorii pentru macarale sau utilaje de mari dimensiuni.

APMGS este membru activ în Coaliţia România Sustenabila (CRS)

Coaliţia România Sustenabila (CRS) este o iniţiativă privată, apolitică, înfiinţată de Ambasada Sustenabilităţii în România ca urmare a planului de implementare şi monitorizare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă. CRS înseamnă Dialog şi Colaborare între autorităţi publice, mediu de afaceri, societate civilă şi lideri de opinie. Rezultatul: proiecte integrate, ce vor contribui la dezvoltarea sustenabila a României.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular