Noutăți

reprezentanti_apmgs

Reprezentanți APMGS pe zonele de Nord-Vest și Nord-Est

Unul dintre obiectivele majore ale APMGS este creşterea prezenţei la nivel regional.
Astfel, toate eforturile noastre pe care le facem în vederea creșterii gradului de conștientizare generală a comunității cu privire la valoarea şi necesitatea implementării monitorizării structurale și geotehnice, vor fi mai vizibile şi mai mult considerate pe tot teritoriul tării.

1693894216221_500_281

Sinteza Inspectoratului de Stat în Construcții - ISC, trimestrul 1, 2023

 Recent a fost publicată "SINTEZA ACTIVITĂȚII DE CONTROL ȘI INSPECȚIE DESFĂȘURATĂ DE CĂTRE INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII – I.S.C. ÎN TRIMESTRUL I – 2023" în care observăm că și în primul trimestru s-au aplicat amenzi pentru neespectate de către proprietarii, administratorii și utilizatorii de construcții a obligațiilor de a organiza și efectua activități de urmărire a comportării în exploatare a construcțiilor pe baza cerințelor cuprinse în cărțile tehnice ale construcțiilor.

safeinfrastruucture-ghid-500x281

#SafeInfrastructure, Ghid de bune practici pentru sănătatea structurală a infrastructurii de transport

Ne-am propus să inventariem principale probleme cu care infrastructura de transport se confruntă la ora actuală, dar și care sunt acțiunile imediate și mentalitatea potrivită pe care le putem adopta, pentru a nu mai fi în situația în care aceast cedează, sunt afectate de alunecări de teren sau se prăbușesc pur și simplu, reprezentând un pericol pentru comunitatea care se folosește de ele.

Urmărirea comportării construcțiilor

Urmărirea comportării construcțiilor în exploatare, componentă importantă cu impact major

Monitorizarea comportării în timp a construcțiilor, intervenţiile de întreținere, refacere sau modernizare în decursul timpului sunt componente de bază ale sistemului calităţii în construcţii.

isc-2023

Sinteza Inspectoratului de Stat în Construcții - I.S.C. în anul 2022

APMGS depune toate eforturile necesare în vederea creșterii gradului de conștientizare generală a comunității cu privire la necesitatea, valoarea și implementarea monitorizării structurale și geotehnice.
Unul dintre indicatorii după care ne ghidăm este activitatea de control şi inspecţie desfăşurată de ISC privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor.

intalnire-utcb_500_281

APMGS: dialog cu generațiile viitoare de ingineri, studenți din anul al II-lea la UTCB

Creșterea gradului de conștientizare generală a comunității cu privire la necesitatea și valoarea cercetării / aplicării monitorizării structurale și geotehnice este unul dintre obiectivele majore ale APMGS.

newsletter-apmgs

Buletinul informativ "Structural Health Monitoring"

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane

17decge

Conferința Dunăreană-Europeană de Inginerie Geotehnică, București, 7-10 iunie 2023

Mariana Garstea, președinte APMGS, participă în perioada 7 – 9 iunie 2023 la Conferința Dunăreană-Europeană de Inginerie Geotehnică ce se desfășoară la București.

1685016211043_500_281

Promovarea domeniului de monitorizare structurală și geotehnică în fața studenților UTCB

Mulţumim invitaţiei şi iniţiativei Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul #UTCB, de a prezenta viitorilor profesionişti din industria construcţiilor industria monitorizării seismice, provocările şi nevoia de specialişti înalt calificaţi.

monitorizare-seismica_500_300

Sixense România - autorizată ca laborator de analize şi încercări în construcţii

Sixense România, companie specializată în soluţii de monitorizare a comportării construcţiilor în timp, parte din Sixense Group, primeşte oficial autorizaţia ca laborator de analize şi încercări în construcţii. Prin această autorizare, compania garantează expertiza şi nivelul de calitate oferit deja prin serviciile sale de monitorizare geotehnică şi structurală.

bim

Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM în generarea și gestionarea datelor digitale aferente construcțiilor, indicativ RTC 9 – 2023 (proiect)

În data de 19.05.2023, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ – Ordin al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației privind aprobarea reglementării tehnice „Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM în generarea și gestionarea datelor digitale aferente construcțiilor, indicativ RTC 9 – 2023”

summit_a2_500_281

APMGS susţine ca partener conferința „Bucharest Leaders’ Summit: The future is Now. Perspectives of the aftermath”, 11-29 mai 2023, București.

Pentru că APMGS promovează, coordonează şi integrează toate eforturile pentru o mai bună dezvoltare și aplicare a tehnicilor de monitorizare structurală și geotehnică în vederea îmbunătăţirii calităţii mediului construit în România, APMGS susţine ca partener conferința „Bucharest Leaders’ Summit: The future is Now. Perspectives of the aftermath” ce va avea loc în perioada 11-29 mai 2023 la București.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane