Podul peste Siret de la Zvoriștea pe DN 29 A Suceava – Dorohoi este într-o stare avansată de degradare, cu bucăți din placa de beton a podului care pur și simplu se despind cu mâna.
Despre calitatea mediului construit din România se discută constant: autorități, entități private și chiar comunități întregi observă nu de puține ori că realitatea lasă de dorit și că avem de-a face cu o serie de probleme importante și generalizate. Ne sună încă prea familiar cazul autostrăzilor abia date în exploatare, dar imediat închise din cauza unei alunecări de teren neidentificate la momentul potrivit, situația unor poduri prăbușite și nereparate la timp sau problemele multor dezvoltări și investiții noi, cu defecte structurale evidente.
Problematica sigurantei si sanatatii structurale a infrastructurilor portuare si aeriene este tratata superficial inca de la nivelul elaborarii Studiului de Fezabilitate, atat tehnic, cat si ca buget alocat, spune Mariana Garstea, presedinta Asociatiei Profesionale pentru Monitorizare Geotehnica si Structurala (APMGS) in urma unei analize a informatiilor publice, licitatiilor si proiectelor aflate in dezvoltare.
Un document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că podul pe Drumul Național 7 din centrul localității Tălmaciu este atât de degradat încât trebuie construit unul nou.
Acțiunea de verificare a şuruburilor parapetului de siguranţă de pe Podul Suspendat de la Brăila a fost încheiată sâmbătă. Circa 0,4% din totalul celor 100.000 de şuruburi erau slăbite, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Allied Engineers is one of the most important general design companies in Romania. With 20 years of activity in the construction market, the company works on complex projects in the most diverse fields, in both the private and public sectors: from office and residential projects to public buildings, industrial objectives, and commercial and logistics spaces. BR sat down with Mihai Dragomir, m anaging p artner at Allied Engineers , and had a n in-depth discussion about how secure buildings are in Bucharest, what companies should do , seismic design , and many more topics.
Sixense România, companie specializată în soluţii de urmărire a comportării construcţiilor în timp, demarează un program de explicare, promovare şi sprijin al incluziunii sociale şi pe piaţa muncii pentru adulţii cu tulburări de spectru autist (TSA), printr-un parteneriat cu Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi. În acest sens, compania se angajează să direcţioneze în mod recurent 20% din impozitul pe profit către asociaţie şi să discute despre ce presupune integrarea adulţilor cu TSA pe piaţa muncii, în industria construcţiilor.
În articolul de analiză apărut în ultima ediție a revistei AGENDA CONSTRUCTIILOR & FEREASTRA , MARIANA GARŞTEA🌎🌿 , președinta Asociației Profesionale pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS) a accentuat importanța lucrărilor de monitorizare structurală și geotehnică în infrastructura mare maritimă și aeronautică din România.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că 28 de expertize realizate la podurile şi pasajele din Capitală au fost finalizate, iar în cazul a trei astfel de construcţii – la pasajul de la Obor, la pasajul Lujerul şi la podul Băneasa – trebuie ”intervenit repede”. Edilul precizează că nu există risc de prăbuşire în astfel de cazuri, dar că normativele prevăd că este nevoie de intervenţii de reabilitare, transmite News.ro.
ENTRETIEN - Après l’effondrement du pont Morandi à Gênes, le sénateur Hervé Maurey avait rendu un rapport alarmant sur la situation de ces ouvrages en France. Malgré la prise de conscience, il estime que les moyens alloués ne sont pas à la hauteur.
În loc să trecem de o mie de kilometri de autostradă, riscăm să închidem şi drumurile de mare viteză pe care le avem. Ministrul Transporturilor a cerut o expertiză a întregii autostrăzi Sebeş-Turda, singura construită de la zero şi terminată în ultimii 30 ani. Motivul? La nici doi ani de la inaugurare, surpările apar una dupa alta.
Deschis circulației de numai o lună, podul peste Dunăre de la Brăila are deja și primele probleme. Pe toată lungimea lui, asfaltul s-a umplut de denivelări. Șoferii sunt nemulțumiți, însă autoritățile susțin că denivelările au apărut tocmai din vina celor care nu respectă restricțiile de tonaj.