Membri

Mariana Garștea
Mariana GarșteaPREȘEDINTE
membru fondator
Mariana Garștea este specialist în monitorizare structurală și geotehnică și în soluții pentru transformarea digitală a infrastructurii, cu o experiență de peste 15 ani în industria construcțiilor.

Este, în prezent, CEO Sixense România, precum și o voce activă în domeniu, un promotor al infrastructurii smart pe piața locală și a menținerii sănătății structurale pe termen lung în proiectele de construcție.
 
În cadrul Sixense România, Mariana conduce o echipă de specialiști care se ocupă de urmărirea comportării în timp cu soluții digitale de ultimă generație, pentru proiecte din toate industriile și categoriile: de la infrastructură de transport până la infrastructură sportivă, de la proiecte office până la complexuri comerciale mari.
Image
Sixense Solutions
www.sixense-group.com

membru fondator
Cosmin Cartes
Cosmin CartesReprezentantcosmin.cartes@sixense-group.com
Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitalepersonalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.

Compania este prezentă de peste 11 ani pe piața din România și face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.
Printre realizările de până acum ale companiei, amintim:
  • premiul pentru cele mai inovatoare soluții în managementul și transformarea digitală a infrastructurii de transport (Club Antreprenor, 2022);
  • premiul Social Innovator – Smart Infrastructure (Smart City Awards 2020) pentru proiectul de monitorizare structurală și geotehnică în timp real, cu soluții digitale a Stadionului Arcul de Triumf;
  • recunoașterea ca Top Promoter și Active Player, acordată de Federația Constructorilor (2019);
  • premiul Smart Infrastructure (Smart City Awards 2019) pentru Pod Târnava, Sighișoara – Pod arc de tip feroviar, Coridor IV Pan European;
  • inițierea primului newsletter lunar despre transformarea digitală a mediului construit, Smart Infrastructure by Sixense România;
  • realizarea primului studiu din satelit pe patrimoniul construit din București, cu date accesibile publicului larg.
Image
Sensall
www.sensall.ro

membru fondator

Sensall Seismic proiectează, produce și operează sisteme avansate de instrumentare seismică utilizate la monitorizarea structurală, în exploatare, a construcțiilor civile, industriale, de infrastructură și hidrotehnice. De asemenea, Sensall Seismic asigură servicii de monitorizare seismică și de analiza a integritații și a comportării structurilor de rezistență pe bază instrumentală.

Sistemele de instrumentare seismică Sensall, alcatuite dintr-o stație de monitorizare performantă și senzori de accelerație digitali triaxiali de înalta precizie înglobati în structură, asigură monitorizarea intrumentală a parametrilor mișcării construcțiilor supuse vibrațiilor și acțiunilor sesimice, înregistrarea continuă a acestora pe perioade îndelungate, interogare de la distanță, apelare automată și notificare de eveniment seismic la depășirea unui prag de accelerație prestabilit.

Prin monitorizarea construcțiilor cu sistemele Sensall Seismic se asigură, în faza post-cutremur, date înregistrate cu rol esențial în evaluarea sesimică a construcției și cu utilitate imediată în identificarea și localizarea precisă a zonelor cu degradări la elementele structurale și/sau nestructurale. Astfel se evită inspecțiile structurale generalizate post-seism, care ar afecta semnificativ funcționalitatea spațiilor investigate și se pot stabili cu celeritate măsuri eficiente de reparare și de consolidare, țintite la elementele structurale afectate, cu influențe minime după cutremur asupra ocupantei clădirii.

După cutremur, pe baza datelor colectate cu sistemele de instrumentare Sensall Seismic, se pot lua rapid decizii informate care conduc la reocuparea rapidă a clădirii și la reducerea semnificativă a costurilor de intervenție prin limitarea investigațiilor structurale și a lucrarilor de consolidare.

Image
Fad Smart Technology
FAD SMART TECHNOLOGY S.R.L. are o echipă de specialiști ce lucrează în următoarele domenii: geofizică pe apă și pe uscat, hărți de risc la alunecări de teren și cutremure, geomorfologie, batimetrie marină și fluvială, cartografie, teledetecție, GIS, studii de vânt și dezvoltare proiecte eoliene, investigații subacvatice poduri si baraje, monitorizare infrastructură (autostrăzi, poduri, cale ferată, baraje).
 

Echipa este compusă din persoane ce au lucrat ca cercetători științifici în cadrul Universității din București și a unor institute de cercetare naționale. Ne mobilizăm rapid, oferim soluții moderne și inovatoare, si ne dorim să devenim un pol de excelență în România privind integrarea tehnologiilor de ultim moment din domeniile noastre de interes.

Image
New Europe Consulting
Vlad Andrioaiei
Vlad AndrioaieiVicepreședintevlad.andrioaiei@gmail.com

NEC Instruments vă propune o gamă largă de echipamente, instrumente, senzori și accesorii. Probabil unul dintre cele mai complete portofolii unde găsiți  tehnologie de ultimă generație pentru nevoile afacerii dumneavoastră. Suntem partenerul care vă facilitează accesul la aparatură și software din domeniile Interferometrie, Geofizică, Geotehnică și Meteorologie. La noi găsiți utilaje de foraj și acessorii pentru acestea,aparate Georadar pentru mai multe tipuri de aplicații, Penetrometre și echipamente de laborator.

Suntem membrii în APMGS  “Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală”, managerul NEC Instruments Vlad Andrioaiei fiind Vicepreședinte al acestei organizații. Ne implicăm activ în promovarea și efortul de a ajuta la conștientizarea necesității acestor procese. Misiunea noastră este să ajutăm la crearea unui mediu controlat și reglementat în România care să ofere siguranță în construcții, infrastructură și nu numai. În oferta noastră o să găsiți senzori de monitorizare structurală și seismică de înaltă precizie.

Pe lângă monitorizarea structurală ne ocupăm și de comercializarea  de echipamente și software pentru monitorizarea mediului și a rețelelor de utilități. Vă oferim senzori meteorologici și agrometeorologici cum ar fi cei pentru măsurarea nivelului de radiații sau calitatea aerului. În domeniul instalațiilor propunem mai multe echipamente cum ar fi roboți de inspecție și reabilitare a țevilor, debitmetre, data logger, senzori pentru calitatea apei etc.

Bogdan Ușurelu
Bogdan UșureluSecretar Executivbogdan.usurelu.fabel@gmail.com
„Mă bucur de faptul că m-am alăturat echipei de profesionişti din #APMGS. Consider ca rolul meu în cadrul asociaţiei este foate important și mă voi implica activ în a crea conexiuni strânse între membrii ei şi toţi factorii implicaţi în procesul de monitorizare geotehnică şi structurală, plecând de la faza de proiectare şi terminând cu beneficiarii acestora.

Conştientizarea importanței implementării sistemelor de #monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice de către proiectanţi, constructori, consultanţi, gestionari de #infrastructură pentru optimizarea, prelungirea duratei de viaţă a proiectelor de construcţii şi pentru prevenirea incidentelor, accidentelor cu victime umane şi daune materiale, devine misiunea mea în cadrul asociației.”
Image
Road Tenders Design

membru
Suntem o echipă dinamică, unită şi tânără, centrată pe obținerea de rezultate în beneficiul clienților noștri, specializată în proiectare, consultanţă tehnică pentru infrastructură în construcţii, consultanţă si întocmire documentatie în vederea participării la procedurile de achiziţie publică, formată din ingineri proiectanţi experimentaţi, atât pentru sectorul de drumuri şi poduri, cât şi pentru căi ferate.

Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu, inginerii noştri sunt în continuă formare pentru a fi la zi atât cu normele legale în vigoare, cât şi cu ultimele noutăţi din domeniul proiectării în infrastructură.
Image
Geodata Consult
Valentin Curelea
Valentin Cureleareprezentantvalentincurelea@gmail.com

GEODATACONSULT este o companie românească cu o vastă expertiză internațională, specializată în servicii de geodezie, topografie, cadastru și GIS.

Viziunea noastră ne permite să ne adaptăm rapid și să rămânem agili pentru a proteja viitoarea creștere și traiectoria de succes a afacerii, în timp ce continuăm să furnizăm servicii de calitate superioară pe piață, la o scară de neegalat.

Având proiecte atît în România dar și în Germania, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie sau Orientul Mijlociu, GEODATACONSULT este astăzi unul din principalii furnizori de soluții integrate în industria de gestionarea și prelucrare a datelor geospațiale.

Constantin Vladeanu
Constantin Vladeanumembruconstantin.vladeanu@yahoo.com
Monitorizarea structurală în România nu este atât de dezvoltată pe cât ar trebui. Conştientizarea importanţei acestor lucrări de către cei implicaţi în realizarea proiectelor (în special beneficiari şi proiectanţi) ar trebui să fie o acţiune prioritară pentru asociaţie.

Nu întotdeauna un beneficiar poate conştientiza necesitatea sau beneficiile monitorizării pentru proiecte, situaţie în care proiectantul este cel care trebuie să prezinte beneficiile și riscurile la care se expune în cazul în care aceste lucrări nu sunt executate.  Proiectarea are un rol extrem de important. Este o etapă cheie în realizarea unui obiectiv.

Cea mai bună metodă de conştientizare este prezentarea unor situaţii de risc care au condus la accidente tehnice în lipsa monitorizării, prin comparaţie cu cele care au fost monitorizate şi semnalate în faze incipiente, preventiv.(poduri cu probleme structurale, alunecări de teren, accidente în timpul execuţiei, etc.). Necesitatea monitorizării structurale trebuie introdusă inclusiv în cadrul cursurilor predate în cadrul Universităţilor Tehnice.
Estela Ușurelu
Estela Ușurelumembruusurelu.estel@gmail.com
Hândorean Laurențiu-Ioan
Hândorean Laurențiu-Ioanreprezentantoffice@inventive.ro
PILE SOLUTIONS s-a născut din dorința de a face lucrurile altfel. Nu doar pe hârtie, ci din mijlocul evenimentelor. Astfel s-a coagulat o echipă cu o experientă bogată în fundații speciale și încercări pe elemente de beton diverse: piloți forați, pereți mulați și o gamă largă de elemente structurale. Toți membrii echipei au fost de ambele părti ale “baricadei” și înțeleg perfect nevoia de a executa încercările într-un mod sănătos și profesionist. Doar în acest mod putem contribui la schimbarea unor paradigme și dezvoltarea unor construcții adecvate lumii în care trăim cu un grad de testare și monitorizare în acord cu tehnologiile în continuă dezvoltare.

Investim neîncetat în perfecționarea personalului și a echipamentelor astfel încât să putem oferi clienților noștri și societății cele mai bune soluții, eficiente din toate punctele de vedere: tehnic, economic și energetic. Susținem cu tărie toate eforturile depuse către o lume mai pregătită în fața hazardelor și mai conștientă de pericolul enorm pe care îl reprezintă mentalitatea "merge și așa".

Una din direcțiile noastre de dezvoltare vizează scoaterea testărilor și a monitorizării de la “și altele” și poziționarea lor la “nu se poate altfel”. Acest lucru poate fi făcut doar stând sub aceeași umbrelă alături de alți profesioniști din domeniu dispuși să își împărtășească know-how-ul acumulat.
Marian Ene
Marian Enemembruqcmarianene@gmail.com
Îmi doresc o schimbare semnificativă pentru domeniul GEO, cu importanţă majoră în România şi nu numai. Soluţia pentru o stabilitate sedimentată a domeniului de geostiinte aplicabile şi impactul lor asupra proiectelor tehnice este colaborarea între profesionişti.

Am muncit destul de mult pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei mele, primind desigur şi sprijin, lucru pentru care voi fi mereu recunoscător. Îmi doresc fructificarea întregii mele experienţe din domeniu, prin efortul de creare a unui mediu pertinent de business de care să beneficieze investitorii şi totodată stoparea lucrărilor dubioase fără susţinere inginerească practică, încă prezente pe piaţă.

Sunt un mare susţinător al învăţământului de calitate în lume, participând la toate evenimentele la care am fost invitat. Îmi doresc continuitate şi promovare pentru Învăţământul Geologic Ingineresc românesc, îmi doresc mai mult curaj pentru oamenii cu spirit întreprinzător şi sper în susţinerea reciprocă a profesioniştilor din orice domeniu.
În opinia mea, scopurile comune ale profesioniștilor din echipa APGMS sunt:
- de a se sprijini reciproc în dezvoltarea industriei de monitorizare geotehnică ;
- de a consulta și sprijini proiectele din domeniile tehnice afiliate ;
- de a semnala orice fel de erori și abuzuri care pot  afecta implementarea în practică
Doru Petrișor Nicolae
Doru Petrișor Nicolaemembrunicolaedoru@ymail.com

Education: Polytechnical Institute from Iasi, Romania (1970-1974) Technical Degree Diploma as Engineer of Faculty of Constructions;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (1999-2004) High Diploma as “Diplomat Engineer “of Civil Engineering, Faculty of Constructions, Roads & Bridges and Installations;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (2004-2011) Doctoral Certificate, Department of Civil Engineering, Faculty of Construction, Roads & Bridges and Installations; UTCB- Technical University of ConstructionsBucharest – Faculty of Constructions -Geotechnical Department - (2019) Certificate for Post Graduate High Engineer of the Geotechnical Department – Faculty of Constructions -UTCB, Bucharest;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (2017-2020) Geotechnical Engineering Master - Department of Roads & Bridges, Faculty of Construction and Installations

Membership of professional bodies: Romanian Association of Contractors for Construction (ARACO); Romanian Association of Earthquake (ARIS); European Association for Earthquake Engineering; Romanian Association of Project Buildings Structures Engineers; Romanian Association of Engineers; Romanian United Associations of Buildings Engineers & EEC; Engineer Coordinator for Civil and Industrial Constructions, attestation of Ministry of Public Works Ministry of Romania, and Site Inspection Manager, attestation of Romanian State Inspectorate of Construction and ISC Authorisation of Romanian Government, Institute of Civil Engineers; Romanian Society of Geotechnical and Foundations Engineering in association with European Conferences on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering; Member of National Technical Council of Site Managers; Site Inspection Manager attestation of Romanian State Inspectorate of Construction (Series no. 00030159/2017/07/21 for National Roads; Bridges; Tunnels; Aviation Tracks; Transport Cable) of Romanian Public Development Ministry;Member of ASCE- American Society Civils Engineers

Key qualifications: Over 20 years of overall working experience in construction and supervision projects of large infrastructure projects, mainly in the transport sector; Over 15 years of overall working experience in structural engineering; Significant experience in planning, scheduling and work programming of infrastructure projects; Extensive work experience and implementation of best practice recommendations for construction projects implemented under FIDIC conditions of contract for building and engineering works designed by Employer; Proven knowledge of working with iRAP/EuroRAP assessment methodologies while implementing projects in cooperation with the EU, the Romanian Ministry of Transportation, EIB, WB and Romanian Finance Ministry;

Boți Ioan
Boți Ioanmembruioanboti@yahoo.com
Elaboration of geotechnical studies: elaboration of over 500 geotechnical studies for various objectives and elaboration of complex geotechnical documentation Programming and tracking execution geotechnical and  environmental drilling: through our own company, we have carried out over 2000 drillings throughout the country. Special problems of geotechnical and foundations: the proposal of special solutions for foundation and stabilization of unstable slopes, complex calculations in the finished element (licensed programs)

Representative works: more than 200 soil related studies that included drilling, field testing, laboratory testing and technical reports; Geotechnical consultancy for 2 supermarkets in Bucharest; Execution of geotechnical drilling for wind farms over 300 turbines; Execution of monitoring drillings for approx. 40 locations; Execution of geotechnical study on the site of the future coast road Riviera Constanta; Execution of geotechnical study for unstable slope stabilization in mun. Pitesti; Execution of geotechnical drilling for Cogealac wind parks, Casimcea, Rahmanu, Lipovat, Cataloi, St. Helena – drillingup to depths of 50m with sampling and core rock carotes; Execution of geotechnical drilling for 3 tower buildings 3S+P+28E in Bucharest; Execution of geotechnical study on site Stefanita Voda Constanta – Housing for young people; Execution of geotechnical study for 28 blocks in Iasi – Sun Hill; Execution of geotechnical drilling for modernization of sewerage network Iasi; Geotechnical study for georgetown Corbeanca (complex work, which takes place onabout 64ha); Geotechnical studies for Selgros, Real, Metro, Carrefour, Hornbach, Penny stores; Geotechnical studies for Cosmote mobile telephone towers la Ioan Boti; 12 scientific articles published at national and international conferences, including ISI-listed publications; 2 technical normatives in which I participated as co-author; 1 laboratory guide in which I participated as co-author, published by Matrix Rom
Nedelcu Florina-Cristina
Nedelcu Florina-Cristinamembru
Doamna Nedelcu Florina-Cristina, inginer specializat în Construcții Civile, are o experienţă de peste 15 ani în implementarea proiectelor de construcții civile și industriale.

"Îmi doresc mult ca APMGS să continue să se implice în procesul de conștientizare şi informare a populației despre importanța monitorizării structurale şi geotehnice a construcțiilor.

Consider că "merge și-așa" se poate schimba doar prin implicare şi cu ajutorul nostru, a celor care facem parte din acest domeniu al construcțiilor.

Cu cât conștientizăm mai mulți dintre noi importanța calității în construcții, inclusiv a monitorizării construcțiilor, cu atât vom diminua riscurile ce pot apărea și vom prelungi durata de viață a construcțiilor."
Cornel Bărbuț
Cornel Bărbuțmembru
Dnul Cornel Bărbuț, inginer cu o experienţă de 30 ani în lucrări de Infrastructură pe fibră optică atât din România, precum şi la nivel internaţional, vicepreşedinte al AFOR – Asociaţia de Fibră Optică din România, reprezintă România în comitetele tehnice de standardizare europene despre Fibră Optică în calitate de Preşedinte CT 138 – Fibre Optice al ASRO.

"Îmi doresc să contribui cu experienţă şi sprijinul meu (fibră optică, comunicaţii şi senzoristică) pentru monitorizarea lucrărilor de infrastructură din România în real-time cu evaluarea tuturor opţiunilor posibile de comunicaţii şi eficientizarea acestora.

Îmi doresc să construim împreună o comunitate care să încurajeze şi să acorde tot suportul necesar autorităţilor publice din România astfel încât să fie alocate fonduri pentru OPEX corespunzător la toate lucrările de infrastructură, inclusiv pentru monitorizarea în timp real.

Îmi doresc să construim împreună instrumente de suport, comunicare şi instruire a tuturor factorilor decizionali implicaţi în monitorizarea structurală şi geotehnică a lucrărilor de infrastructură, atât din mediul public, privat, cât şi academic."
Busuioc Vasile
Busuioc Vasilemembrucontact@verticalstructure.ro
În cadrul V7 STRUCTURAL EXCLUSIVE, dnul Busuioc Vasile este specializat în proiectarea structurii de rezistenţă pentru construcţii civile (locuinţe, blocuri locative, ansambluri comerciale), industriale (hale producţie şi depozitare pe structuri metalice, prefabricate ), instituţii publice etc.

"Cunoaşterea avansată a soluţiilor de monitorizare structurală a construcţiilor vulnerabile și integrarea acestora în proiectele V7 STRUCTURAL EXCLUSIVE reprezintă obiectivul principal al aderării la APMGS. "
Alexandru Petcovici
Alexandru Petcovicimembru
reprezentant APMGS
zona Nord-Vest
Dnul Alexandru Petcovici este inginer constructor specializarea CFDP, diriginte de santier domeniul 3.1 Drumuri, poduri, tunele, piste de aviaţie, transport pe cablu și lucrează de 10 ani în implementarea și supervizarea proiectelor de lucrări de autostrăzi și drumuri naționale.

"Consider ca monitorizarea structurală furnizează date despre comportarea unei structuri în timp, permițând întreținerea eficienta a acesteia. Acest lucru poate prelungi durata de viață a structurii și poate crește timpul în care aceasta structura nu este utilizata de către public", a declarat Alexandru Petcovici.
Vlad Lupășteanu
Vlad Lupășteanumembru
reprezentant APMGS
zona Nord-Est
Domnul Vlad Lupășteanu este șef de lucrări în cadrul departamentului de Beton, Materiale, Tehnologie și Management al Facultății de Construcții și Instalații din Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, unde se ocupă, printre alte activități didactice, cu activitatea de cercetare în domeniul consolidării structurilor și a urmăririi comportării în timp a construcțiilor și este Manager General – Șef de Laborator al companiei TEHNOCONS DESIGN, companie care se ocupă cu proiectarea și execuția, expertizarea și urmărirea comportării în timp a construcțiilor.

”Activitatea de urmărire a comportării în timp a construcțiilor este una dintre cele mai importante componente din ciclul de viață al acestora. O exploatare corectă și în condiții de siguranță, garantează nu doar satisfacerea cerințelor specifice fiecărui element de construcție ci și un grad superior de dezvoltare al societății.”

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane