Sixense Solutions
-
premiul pentru cele mai inovatoare soluții în managementul și transformarea digitală a infrastructurii de transport (Club Antreprenor, 2022);
-
premiul Social Innovator – Smart Infrastructure (Smart City Awards 2020) pentru proiectul de monitorizare structurală și geotehnică în timp real, cu soluții digitale a Stadionului Arcul de Triumf;
-
recunoașterea ca Top Promoter și Active Player, acordată de Federația Constructorilor (2019);
-
premiul Smart Infrastructure (Smart City Awards 2019) pentru Pod Târnava, Sighișoara – Pod arc de tip feroviar, Coridor IV Pan European;
-
inițierea primului newsletter lunar despre transformarea digitală a mediului construit, Smart Infrastructure by Sixense România;
-
realizarea primului studiu din satelit pe patrimoniul construit din București, cu date accesibile publicului larg.
Sensall
Sensall Seismic proiectează, produce și operează sisteme avansate de instrumentare seismică utilizate la monitorizarea structurală, în exploatare, a construcțiilor civile, industriale, de infrastructură și hidrotehnice. De asemenea, Sensall Seismic asigură servicii de monitorizare seismică și de analiza a integritații și a comportării structurilor de rezistență pe bază instrumentală.
Sistemele de instrumentare seismică Sensall, alcatuite dintr-o stație de monitorizare performantă și senzori de accelerație digitali triaxiali de înalta precizie înglobati în structură, asigură monitorizarea intrumentală a parametrilor mișcării construcțiilor supuse vibrațiilor și acțiunilor sesimice, înregistrarea continuă a acestora pe perioade îndelungate, interogare de la distanță, apelare automată și notificare de eveniment seismic la depășirea unui prag de accelerație prestabilit.
Prin monitorizarea construcțiilor cu sistemele Sensall Seismic se asigură, în faza post-cutremur, date înregistrate cu rol esențial în evaluarea sesimică a construcției și cu utilitate imediată în identificarea și localizarea precisă a zonelor cu degradări la elementele structurale și/sau nestructurale. Astfel se evită inspecțiile structurale generalizate post-seism, care ar afecta semnificativ funcționalitatea spațiilor investigate și se pot stabili cu celeritate măsuri eficiente de reparare și de consolidare, țintite la elementele structurale afectate, cu influențe minime după cutremur asupra ocupantei clădirii.
După cutremur, pe baza datelor colectate cu sistemele de instrumentare Sensall Seismic, se pot lua rapid decizii informate care conduc la reocuparea rapidă a clădirii și la reducerea semnificativă a costurilor de intervenție prin limitarea investigațiilor structurale și a lucrarilor de consolidare.
Fad Smart Technology
Echipa este compusă din persoane ce au lucrat ca cercetători științifici în cadrul Universității din București și a unor institute de cercetare naționale. Ne mobilizăm rapid, oferim soluții moderne și inovatoare, si ne dorim să devenim un pol de excelență în România privind integrarea tehnologiilor de ultim moment din domeniile noastre de interes.
New Europe Consulting
NEC Instruments vă propune o gamă largă de echipamente, instrumente, senzori și accesorii. Probabil unul dintre cele mai complete portofolii unde găsiți tehnologie de ultimă generație pentru nevoile afacerii dumneavoastră. Suntem partenerul care vă facilitează accesul la aparatură și software din domeniile Interferometrie, Geofizică, Geotehnică și Meteorologie. La noi găsiți utilaje de foraj și acessorii pentru acestea,aparate Georadar pentru mai multe tipuri de aplicații, Penetrometre și echipamente de laborator.
Suntem membrii în APMGS “Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală”, managerul NEC Instruments Vlad Andrioaiei fiind Vicepreședinte al acestei organizații. Ne implicăm activ în promovarea și efortul de a ajuta la conștientizarea necesității acestor procese. Misiunea noastră este să ajutăm la crearea unui mediu controlat și reglementat în România care să ofere siguranță în construcții, infrastructură și nu numai. În oferta noastră o să găsiți senzori de monitorizare structurală și seismică de înaltă precizie.
Pe lângă monitorizarea structurală ne ocupăm și de comercializarea de echipamente și software pentru monitorizarea mediului și a rețelelor de utilități. Vă oferim senzori meteorologici și agrometeorologici cum ar fi cei pentru măsurarea nivelului de radiații sau calitatea aerului. În domeniul instalațiilor propunem mai multe echipamente cum ar fi roboți de inspecție și reabilitare a țevilor, debitmetre, data logger, senzori pentru calitatea apei etc.
Road Tenders Design
membru
Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu, inginerii noştri sunt în continuă formare pentru a fi la zi atât cu normele legale în vigoare, cât şi cu ultimele noutăţi din domeniul proiectării în infrastructură.
Geodata Consult
Nu întotdeauna un beneficiar poate conştientiza necesitatea sau beneficiile monitorizării pentru proiecte, situaţie în care proiectantul este cel care trebuie să prezinte beneficiile și riscurile la care se expune în cazul în care aceste lucrări nu sunt executate. Proiectarea are un rol extrem de important. Este o etapă cheie în realizarea unui obiectiv.
Cea mai bună metodă de conştientizare este prezentarea unor situaţii de risc care au condus la accidente tehnice în lipsa monitorizării, prin comparaţie cu cele care au fost monitorizate şi semnalate în faze incipiente, preventiv.(poduri cu probleme structurale, alunecări de teren, accidente în timpul execuţiei, etc.). Necesitatea monitorizării structurale trebuie introdusă inclusiv în cadrul cursurilor predate în cadrul Universităţilor Tehnice.
Investim neîncetat în perfecționarea personalului și a echipamentelor astfel încât să putem oferi clienților noștri și societății cele mai bune soluții, eficiente din toate punctele de vedere: tehnic, economic și energetic. Susținem cu tărie toate eforturile depuse către o lume mai pregătită în fața hazardelor și mai conștientă de pericolul enorm pe care îl reprezintă mentalitatea "merge și așa".
Una din direcțiile noastre de dezvoltare vizează scoaterea testărilor și a monitorizării de la “și altele” și poziționarea lor la “nu se poate altfel”. Acest lucru poate fi făcut doar stând sub aceeași umbrelă alături de alți profesioniști din domeniu dispuși să își împărtășească know-how-ul acumulat.
Am muncit destul de mult pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei mele, primind desigur şi sprijin, lucru pentru care voi fi mereu recunoscător. Îmi doresc fructificarea întregii mele experienţe din domeniu, prin efortul de creare a unui mediu pertinent de business de care să beneficieze investitorii şi totodată stoparea lucrărilor dubioase fără susţinere inginerească practică, încă prezente pe piaţă.
Sunt un mare susţinător al învăţământului de calitate în lume, participând la toate evenimentele la care am fost invitat. Îmi doresc continuitate şi promovare pentru Învăţământul Geologic Ingineresc românesc, îmi doresc mai mult curaj pentru oamenii cu spirit întreprinzător şi sper în susţinerea reciprocă a profesioniştilor din orice domeniu.
În opinia mea, scopurile comune ale profesioniștilor din echipa APGMS sunt:
- de a se sprijini reciproc în dezvoltarea industriei de monitorizare geotehnică ;
- de a consulta și sprijini proiectele din domeniile tehnice afiliate ;
- de a semnala orice fel de erori și abuzuri care pot afecta implementarea în practică
Education: Polytechnical Institute from Iasi, Romania (1970-1974) Technical Degree Diploma as Engineer of Faculty of Constructions;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (1999-2004) High Diploma as “Diplomat Engineer “of Civil Engineering, Faculty of Constructions, Roads & Bridges and Installations;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (2004-2011) Doctoral Certificate, Department of Civil Engineering, Faculty of Construction, Roads & Bridges and Installations; UTCB- Technical University of ConstructionsBucharest – Faculty of Constructions -Geotechnical Department - (2019) Certificate for Post Graduate High Engineer of the Geotechnical Department – Faculty of Constructions -UTCB, Bucharest;“Gh. Asachi” Technical University of Sciences, Iasi, Romania (2017-2020) Geotechnical Engineering Master - Department of Roads & Bridges, Faculty of Construction and Installations
Membership of professional bodies: Romanian Association of Contractors for Construction (ARACO); Romanian Association of Earthquake (ARIS); European Association for Earthquake Engineering; Romanian Association of Project Buildings Structures Engineers; Romanian Association of Engineers; Romanian United Associations of Buildings Engineers & EEC; Engineer Coordinator for Civil and Industrial Constructions, attestation of Ministry of Public Works Ministry of Romania, and Site Inspection Manager, attestation of Romanian State Inspectorate of Construction and ISC Authorisation of Romanian Government, Institute of Civil Engineers; Romanian Society of Geotechnical and Foundations Engineering in association with European Conferences on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering; Member of National Technical Council of Site Managers; Site Inspection Manager attestation of Romanian State Inspectorate of Construction (Series no. 00030159/2017/07/21 for National Roads; Bridges; Tunnels; Aviation Tracks; Transport Cable) of Romanian Public Development Ministry;Member of ASCE- American Society Civils Engineers
Key qualifications: Over 20 years of overall working experience in construction and supervision projects of large infrastructure projects, mainly in the transport sector; Over 15 years of overall working experience in structural engineering; Significant experience in planning, scheduling and work programming of infrastructure projects; Extensive work experience and implementation of best practice recommendations for construction projects implemented under FIDIC conditions of contract for building and engineering works designed by Employer; Proven knowledge of working with iRAP/EuroRAP assessment methodologies while implementing projects in cooperation with the EU, the Romanian Ministry of Transportation, EIB, WB and Romanian Finance Ministry;
Representative works: more than 200 soil related studies that included drilling, field testing, laboratory testing and technical reports; Geotechnical consultancy for 2 supermarkets in Bucharest; Execution of geotechnical drilling for wind farms over 300 turbines; Execution of monitoring drillings for approx. 40 locations; Execution of geotechnical study on the site of the future coast road Riviera Constanta; Execution of geotechnical study for unstable slope stabilization in mun. Pitesti; Execution of geotechnical drilling for Cogealac wind parks, Casimcea, Rahmanu, Lipovat, Cataloi, St. Helena – drillingup to depths of 50m with sampling and core rock carotes; Execution of geotechnical drilling for 3 tower buildings 3S+P+28E in Bucharest; Execution of geotechnical study on site Stefanita Voda Constanta – Housing for young people; Execution of geotechnical study for 28 blocks in Iasi – Sun Hill; Execution of geotechnical drilling for modernization of sewerage network Iasi; Geotechnical study for georgetown Corbeanca (complex work, which takes place onabout 64ha); Geotechnical studies for Selgros, Real, Metro, Carrefour, Hornbach, Penny stores; Geotechnical studies for Cosmote mobile telephone towers la Ioan Boti; 12 scientific articles published at national and international conferences, including ISI-listed publications; 2 technical normatives in which I participated as co-author; 1 laboratory guide in which I participated as co-author, published by Matrix Rom
"Îmi doresc mult ca APMGS să continue să se implice în procesul de conștientizare şi informare a populației despre importanța monitorizării structurale şi geotehnice a construcțiilor.
Consider că "merge și-așa" se poate schimba doar prin implicare şi cu ajutorul nostru, a celor care facem parte din acest domeniu al construcțiilor.
Cu cât conștientizăm mai mulți dintre noi importanța calității în construcții, inclusiv a monitorizării construcțiilor, cu atât vom diminua riscurile ce pot apărea și vom prelungi durata de viață a construcțiilor."
"Îmi doresc să contribui cu experienţă şi sprijinul meu (fibră optică, comunicaţii şi senzoristică) pentru monitorizarea lucrărilor de infrastructură din România în real-time cu evaluarea tuturor opţiunilor posibile de comunicaţii şi eficientizarea acestora.
Îmi doresc să construim împreună o comunitate care să încurajeze şi să acorde tot suportul necesar autorităţilor publice din România astfel încât să fie alocate fonduri pentru OPEX corespunzător la toate lucrările de infrastructură, inclusiv pentru monitorizarea în timp real.
Îmi doresc să construim împreună instrumente de suport, comunicare şi instruire a tuturor factorilor decizionali implicaţi în monitorizarea structurală şi geotehnică a lucrărilor de infrastructură, atât din mediul public, privat, cât şi academic."
"Cunoaşterea avansată a soluţiilor de monitorizare structurală a construcţiilor vulnerabile și integrarea acestora în proiectele V7 STRUCTURAL EXCLUSIVE reprezintă obiectivul principal al aderării la APMGS. "
zona Nord-Vest
"Consider ca monitorizarea structurală furnizează date despre comportarea unei structuri în timp, permițând întreținerea eficienta a acesteia. Acest lucru poate prelungi durata de viață a structurii și poate crește timpul în care aceasta structura nu este utilizata de către public", a declarat Alexandru Petcovici.
zona Nord-Est
”Activitatea de urmărire a comportării în timp a construcțiilor este una dintre cele mai importante componente din ciclul de viață al acestora. O exploatare corectă și în condiții de siguranță, garantează nu doar satisfacerea cerințelor specifice fiecărui element de construcție ci și un grad superior de dezvoltare al societății.”
Cu o atitudine proactivă și deschisă către noi concepte, Maria deține un Minor în Dezvoltare Costieră și Turism Maritim Durabil și își dorește să facă parte din APMGS pentru a întâlni profesioniști și a învăța cât mai multe despre cele mai recente tehnologii și practici din domeniul monitorizării structurale și geotehnice. Ea este convinsă că poate contribui la dezvoltarea acestei industrii prin promovarea inovației și cercetării, contribuind activ și colaborând cu ceilalți membri.
Home Planning
Domnul Cătălin Albu este de profesie inginer și are o vastă experiență în managementul șantierelor și supravegherea tehnică a acestora. Ca fondator și CEO al companiei Home Planning, el îmbină expertiza tehnică cu abilitățile antreprenoriale pentru a consilia și a gestiona proiecte de construcție de înaltă calitate.
Tudorie Nicu activează în cadrul M.A.I. și este specializat în controlul calității în construcții.
"Experiențele din mediul privat, atât pe partea de realizare consolidări clădiri, precum și reabilitare energetică, coroborat cu situația patrimoniului național din cadrul ministerelor unde am activat și activez, m-au dus la concluzia personală că urmărirea comportării în timp a construcțiilor în România este una clar deficitară.
Astfel, deși prin aportul adus zilnic în cadrul activităților desfășurate încerc să evidențiez aceste aspecte și importanța lor (atât în cadrul patrimoniului național, cât și al patrimoniului privat), singur nu pot aduce un aport substanțial, fapt ce m-a determinat să mă alătur echipei APMGS, unde, împreună cu o echipă de profesioniști, experți în domeniu, sper să putem evidenția aceste aspecte mult mai proeminent, cu rezultate în legislația actuală și conștientizarea populației", a declarat dl. ing. Tudorie Nicu.
Chronogard
chronogard.com
membru
Chronogard este un distribuitor specializat în soluții avansate pentru monitorizarea crăpăturilor și fisurilor din structuri și clădiri, oferind produse de înaltă calitate pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor. Compania este dedicată asigurării siguranței și integrității structurilor, furnizând instrumente precise, esențiale pentru evaluarea și prevenirea deteriorărilor structurale, fiind unicul distribuitor în România al produselor Avongard, lider global în echipamente de monitorizare.
Gama de produse oferite de Chronogard include instrumente precum Tell-Tale pentru monitorizare bidimensională și Tell-Tale pentru monitorizare tridimensională, precum și soluții pentru monitorizarea la distanță, toate menite să detecteze mișcări subtile și să prevină problemele majore pe termen lung. Prin parteneriatul exclusiv cu Avongard, este garantat accesul la tehnologie de vârf și suport tehnic complet, contribuind la menținerea siguranței și durabilității construcțiilor în România.
„Ne-am dorit să devenim membri ai Asociației Profesionale pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală pentru a contribui activ la promovarea celor mai bune practici în domeniul monitorizării structurale și geotehnice din România. Prin calitatea de distribuitor exclusiv al produselor Avongard, ne angajăm să aducem pe piață soluții inovatoare și fiabile pentru monitorizarea crăpăturilor și fisurilor din structuri, inclusiv în zone greu accesibile.
Aderarea la APMGS ne-ar oferi oportunitatea de a colabora cu alți experți și profesioniști din industrie, de a împărtăși experiențele și cunoștințele noastre și de a contribui la dezvoltarea standardelor și reglementărilor din domeniu. Ne dorim să sprijinim inițiativele care promovează siguranța structurală și să fim parte din comunitatea care lucrează pentru a îmbunătăți tehnologiile și metodele de monitorizare în România”, a declarat Daniel Buldur, administrator companie Chronogard.