Membri Fondatori

Fabrica de Cercetare
Mariana Garștea este specialist în monitorizare structurală și geotehnică și în soluții pentru transformarea digitală a infrastructurii, cu o experiență de peste 15 ani în industria construcțiilor.
Este, în prezent, CEO Sixense România, precum și o voce activă în domeniu, un promotor al infrastructurii smart pe piața locală și a menținerii sănătății structurale pe termen lung în proiectele de construcție.
În cadrul Sixense România, Mariana conduce o echipă de specialiști care se ocupă de urmărirea comportării în timp cu soluții digitale de ultimă generație, pentru proiecte din toate industriile și categoriile: de la infrastructură de transport până la infrastructură sportivă, de la proiecte office până la complexuri comerciale mari.
Fabrica de Cercetare
Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitalepersonalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.
Compania este prezentă de peste 11 ani pe piața din România și face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.
Printre realizările de până acum ale companiei, amintim:
  • premiul pentru cele mai inovatoare soluții în managementul și transformarea digitală a infrastructurii de transport (Club Antreprenor, 2022);
  • premiul Social Innovator – Smart Infrastructure (Smart City Awards 2020) pentru proiectul de monitorizare structurală și geotehnică în timp real, cu soluții digitale a Stadionului Arcul de Triumf;
  • recunoașterea ca Top Promoter și Active Player, acordată de Federația Constructorilor (2019);
  • premiul Smart Infrastructure (Smart City Awards 2019) pentru Pod Târnava, Sighișoara – Pod arc de tip feroviar, Coridor IV Pan European;
  • inițierea primului newsletter lunar despre transformarea digitală a mediului construit, Smart Infrastructure by Sixense România;
  • realizarea primului studiu din satelit pe patrimoniul construit din București, cu date accesibile publicului larg.
Fabrica de Cercetare
Sensall Seismic proiectează, produce și operează sisteme avansate de instrumentare seismică utilizate la monitorizarea structurală, în exploatare, a construcțiilor civile, industriale, de infrastructură și hidrotehnice. De asemenea, Sensall Seismic asigură servicii de monitorizare seismică și de analiza a integritații și a comportării structurilor de rezistență pe bază instrumentală.
Sistemele de instrumentare seismică Sensall, alcatuite dintr-o stație de monitorizare performantă și senzori de accelerație digitali triaxiali de înalta precizie înglobati în structură, asigură monitorizarea intrumentală a parametrilor mișcării construcțiilor supuse vibrațiilor și acțiunilor sesimice, înregistrarea continuă a acestora pe perioade îndelungate, interogare de la distanță, apelare automată și notificare de eveniment seismic la depășirea unui prag de accelerație prestabilit.

Prin monitorizarea construcțiilor cu sistemele Sensall Seismic se asigură, în faza post-cutremur, date înregistrate cu rol esențial în evaluarea sesimică a construcției și cu utilitate imediată în identificarea și localizarea precisă a zonelor cu degradări la elementele structurale și/sau nestructurale. Astfel se evită inspecțiile structurale generalizate post-seism, care ar afecta semnificativ funcționalitatea spațiilor investigate și se pot stabili cu celeritate măsuri eficiente de reparare și de consolidare, țintite la elementele structurale afectate, cu influențe minime după cutremur asupra ocupantei clădirii.

După cutremur, pe baza datelor colectate cu sistemele de instrumentare Sensall Seismic, se pot lua rapid decizii informate care conduc la reocuparea rapidă a clădirii și la reducerea semnificativă a costurilor de intervenție prin limitarea investigațiilor structurale și a lucrarilor de consolidare.
Fabrica de Cercetare
FAD SMART TECHNOLOGY S.R.L. are o echipă de specialiști ce lucrează în următoarele domenii: geofizică pe apă și pe uscat, hărți de risc la alunecări de teren și cutremure, geomorfologie, batimetrie marină și fluvială, cartografie, teledetecție, GIS, studii de vânt și dezvoltare proiecte eoliene, investigații subacvatice poduri si baraje, monitorizare infrastructură (autostrăzi, poduri, cale ferată, baraje).
 

Echipa este compusă din persoane ce au lucrat ca cercetători științifici în cadrul Universității din București și a unor institute de cercetare naționale. Ne mobilizăm rapid, oferim soluții moderne și inovatoare, si ne dorim să devenim un pol de excelență în România privind integrarea tehnologiilor de ultim moment din domeniile noastre de interes.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane