Activitate APMGS

Podul de pe DN15B, loc. Petru Vodă, județul Neamț
foto: nordestnews.ro

Podul de pe DN15B, loc. Petru Vodă, județul Neamț

Luni, 1 august 2022, o gaură de 3 metri lungime și aproape un metru lățime a apărut la podul de pe DN15B, în localitatea Petru Vodă din județul Neamț. Zona a fost semnalizată, iar traficul a fost întrerupt, la fața locului fiind mobilizată echipa  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași care au stabilit cauza apariției craterului de pe podul de la Petru Vodă, județul Neamț.  Experții au tras concluzia că de vina ar fi camioanele supraîncărcate care au trecut pe podul vechi de zeci de ani, ce nu a fost reabilitat niciodată!

APMGS, ca urmare a informațiilor aparute in presa (https://nordestnews.ro/expertii-de-la-drdp-iasi-au-rezolvat-problema-podului-de-la-petru-voda/) a notificat DRDP Iasi solicitând informații suplimentare despre expertiză și soluțiile găsite pentru remedierea situației.

Iată ce a scris DRDP Iași pe Facebook: „Urmare a degradării apărute la podul de pe DN 15B, km 7+860, Petru Vodă, județul Neamț, astăzi (marți – n.r.) s-a deplasat la fața locului o echipă de experți condusă de prof.univ.dr.ing. Cristian Comisu, de la UT „Gh. Asachi” Iași, în vederea evaluării stării podului și a căii de rulare.

În ceea ce privește cauza producerii degradării, opinia specialiștilor este că s-a depășit cu mult greutatea standard de 40 de tone/unitate de transport, fapt care a determinat dislocarea unei porțiuni din suportul părții carosabile.

Ca măsuri de primă urgență, echipa prezentă la fața locului a stabilit:
– presemnalizarea zonei pentru limitarea greutății totale la 30 tone;
– reducerea vitezei de rulare în zona avariei la 30 km/h;
– dirijarea traficului de pe pod pe un singur sens, alternativ.
De asemenea, se vor monta două șicane la distanță de 30 m una de alta, de o parte și de alta a podului, în vederea reducerii vitezei și păstrării distanței între autovehiculele care circulă pe pod. Rezultatele măsurătorilor și soluțiile tehnice vor face obiectul unui raport aflat în curs de elaborare de echipa coordonată de prof. Cristian Comisu”.

În urma interpelării noastre DRDP Iași a trimis următorul răspuns asociației APMGS.
APMGS si-a oferit tot suportul necesar in vederea identificarii celor mai adaptate solutii pentru monitorizarea riscurilor structurale ale structurii.

APMGS, prin membrii ei, poate oferi pentru solutii pentru detectarea timpurie a riscurilor, monitorizarea acestora, avertizarea in timp real si interventiile in timp util.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane