Presă

România se prăbușește la propriu. Sute de poduri sunt în pericol, în timp ce autoritățile privesc impasibile

La STIRILE PROTV din 19 septembrie, în emisiunea "România te iubesc!" a apărut un material despre situația podurilor din România la care a participat și Mariana Garștea, președinte APMGS.

”Podurile noastre toate”, partea I. Firme de casă, corupție, lucrări în bătaie de joc. Astfel putem descrie Programul Național de Dezvoltare Locală care, până acum, a adus bugetelor locale miliarde de euro.  

România se prăbușește la propriu. Sute de poduri sunt în pericol, în timp ce autoritățile privesc impasibile fără să fie în stare să enunțe o strategie prin care să ne protejeze. În țara noastră sunt peste 6.000 de poduri pentru autoturisme și peste 18.000 pentru trenuri. 700 dintre ele sunt încadrate la gradele 4 și 5 de risc. Prin PNDL au fost alocate sume pentru realizarea a 600 de obiective. Autoritățile locale n-au fost în stare să atragă decât 60 la sută din sume. Mai grav este că au început lucrări pe care le-au abandonat. Cele mai multe poduri și-au atins durata de viață, iar azi încep să cedeze. Mai grav e când cad cele noi, reabilitate cu milioane de euro.

 

Paula Herlo: Câte poduri din România sunt monitorizate ca la carte?

Mariana Gârștea, președintele Asociației Profesionale pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală:Extrem de puține”.

Paula Herlo: Aveți o cifră?

Mariana Gârștea, președintele Asociației Profesionale pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală:Eu știu? Două din câteva mii. Dacă nu se intervine acum, o să ne trezim cu victime omenești”.

Citește aticolul complet la https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/romania-se-prabuseste-la-propriu-sute-de-poduri-sunt-in-pericol-in-timp-ce-autoritatile-privesc-impasibile.html

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane