Presa

Reglementari BIM in Romania si cateva consecinte juridice: Consideratii despre nevoia de noi abordari contractuale

Productivitatea sectorului construcțiilor a rămas în urma altor sectoare de ani de zile. Fragmentarea industriei este una dintre principalele probleme, dar importante sunt multe alte puncte nevralgice cum ar fi gestionarea și execuția deficitară a proiectelor, forța de munca, documentații de atribuire defectuoase care duc la consecințe in sfera întocmirii proiectelor și investițiile insuficiente în cercetare și inovare.

O soluție pentru această fragmentare si multe din problemele menționate este tehnologia BIM, dar aceasta nu poate livra rezultatele promise fără  o abordare colaborativă a proiectelor de construcții si fără strategii adecvate a clienților publici care permit posibilitatea unei structuri contractuale holistice și integrate.[2]. Cu ajutorul unui tip de contract adecvat, BIM este capabil să transforme industria într-un mediu mai productiv[3]. De cele mai multe ori, modelele clasice de contract, cu o abordare tradițională concentrata pe transferul riscului intre partenerii contractuali, si nu pe integrarea echipelor poate limita avantajele pe care le presupune utilizarea BIM.

Citește articolul complet la: https://arenaconstruct.ro/reglementari-bim-in-romania-si-cateva-consecinte-juridice-consideratii-despre-nevoia-de-noi-abordari-contractuale/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane