Presă

Podul pe DN 7 din Tălmaciu este atât de degradat încât expertiza arată că nu mai poate fi reparat, ci trebuie construit unul nou

Un document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că podul pe Drumul Național 7 din centrul localității Tălmaciu este atât de degradat încât trebuie construit unul nou.

Podul în cauză se află chiar în centrul orașului Tălmaciu și a mai fost în atenția specialiștilor CNAIR în trecut. Recent CNAIR a solicitat prin Direcția Regională de Drumuri Brașov o expertiză tehnică aprofundată, concluzia principală fiind că starea lui este nesatisfăcătoare și că soluția recomandată este construirea unui pod nou, în același loc, după demolarea celui existent.

”Podul a fost expertizat în anul 2022 de către dr. ing. Broșteanu Teodor, în conformitate cu "Instrucțiuni tehnice pentru stabilirea stării tehnice a unui pod" – Indicativ AND 522– 2006, podul a cumulat un punctaj total de 32 de puncte și se încadrează în Clasa stării tehnice IV - STARE TEHNICĂ NESATISFĂCĂTOARE (elementele constructive prezintă degradări vizibile pe zone întinse cu tendinţa de afectare a capacităţii portante) se recomandă măsuri ce constau în reparații, reabilitări sau înlocuirea unor elemente.

pod-talmaciu-2-1inr

Soluția recomandată de către expertiza tehnică este cea de EXECUȚIA UNUI POD NOU PE ACELASI AMPLASAMENT”, se arată într-un document depus de Compania de Drumuri la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în vederea obținerii avizelor incipiente necesare demarării proiectelor.

În acest moment se lucrează la obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, astfel că durata lucrărilor sau valoarea investiției încă nu sunt cunoscute.

Citește articolul complet la: https://www.turnulsfatului.ro/2023/07/10/podul-pe-dn-7-din-talmaciu-este-atat-de-degradat-incat-expertiza-arata-ca-nu-mai-poate-fi-reparat-ci-trebuie-construit-unul-nou-204245

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane