Spre sfârșitul anilor 1990 au apărut primele baze de date de instrumentare în domeniul geotehnicii și șantierelor. Scopul a fost susținerea a ceea ce era atunci doar începutul exploziei în volumele de date de măsurare, odată cu difuzarea primilor senzori automati și creșterea volumelor măsurătorilor manuale.
De atunci, evoluția și inovațiile au continuat în domeniu, iar tendința va continua și în viitor.
Industria noastră beneficiază de descoperiri și procese dezvoltate în alte sectoare de activitate. Îmbunătățirea metodelor și capabilităților de procesare a datelor ajută la gestionarea riscului, o prioritate continuă pentru părțile interesate din domeniul geotehnic.
Obiectivele în era digitală nu sunt cu adevărat diferite de cele din anii 1990: să facem datele fiabile, să trecem de la date la informații, să ajutăm la analiză și luarea deciziilor. Acestea sunt instrumentele și capacitățile care avansează.
În articolul de Martin Beth, publicat în numărul 26 al revistei Solscope Mag’ , despre evoluția monitorizării procesării datelor în ultimele trei decenii se ilustrează evoluția metodelor cu studii de caz și referințe în Franța dar și pe scară largă în străinătate, apoi se caută să se descifreze tendințele viitoare.
Cititi articolul complet aici: