#callToActionAPMGS, Vlad Andrioaiei, Director General NEC-Instruments

#CalltoActionAPMGS
Ionut vintila
În zilele noastre, subiectul monitorizării structurale ia avânt şi poate nu din cele mai fericite cauze. Acest lucru mă duce cu gândul la faptul că nu mai este doar o problemă de ordin tehnic ci şi de ordin etic.

Alături de APMGS lucrăm şi facem tot posibilul ca aceste procese de măsurători şi monitorizare să devină o normalitate şi să fie aplicate în toate categoriile de lucrări de construcții finalizate sau în curs.

Vlad Andrioaiei

Director General, NEC-Instruments
#CallToActionAPMGS este o campanie de comunicare demarată de APMGS prin care ne dorim creşterea nivelului de informare, pregătire şi înţelegere a importanţei lucrărilor de monitorizare structurală şi geotehnică de către cei care dezvoltă şi gestionează patrimoniul construit în România.
 
Vlad Andrioaiei, Director General NEC-Instruments, companie tânără și dinamică, divizie a NEW EUROPE CONSULTING, are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente şi instrumente pentru lucrarile de monitorizare geotehnică şistructurală şi nu numai, membru APMGS, ne-a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem senzorii și tehnologia necesară monitorizării.
APMGS: În calitate de furnizor de echipamente de monitorizare, care sunt aspectele esenţiale pe care le verificaţi cu clienţii Dvs. astfel încât să vă asiguraţi că senzorii propuşi vor răspunde nevoilor proiectului dat?
Aparatele de monitorizare şi de măsurători pe care le comercializăm funcţionează în parametri şi limitele destinaţie pentru care au fost construiţi. La momentul selecţiei unui echipament sau a unei configuraţii specifice de echipamente este important să cunoaştem care sunt dorinţele clientului, specificaţiile proiectului şi scopul final al lucrării ca să îl putem îndruma către investiţia adecvată.
APMGS: Formarea iniţială pe care o acordaţi, la cerere, în ce constă?
Echipamentele se livrează cu setul complet de documentaţie tehnică şi împreună cu un instructaj de bază pentru bună înţelegere a funcţionării şi utilizării lui. Pe lângă acestea, în funcţie de disponibilităţi şi complexitatea echipamentelor, se pot organiza demonstraţii de utilizare la obiective, chiar şi în faza de pre-sale.
APMGS: La ce ar trebui să fim atenţi atunci când achiziţionăm instrumentaţie de monitorizare?
Începem cu studierea atentă a documentaţiei tehnice astfel încât echipamentul achiziţionat să corespundă cu obiectivele de moment şi de viitor ale beneficiarului. Monitorizarea este un proces interdisciplinar care se face la nivel geologic, geofizic şi structural. Este foarte important, când alegem echipamentele, să evaluăm cum pot fi interconectate ca acestea să lucreze împreună. Astfel, cu un sistem de echipamente se poate obţine o verificare la nivel general folosind informaţii corelate în timp real de la toţi senzorii.
APMGS: Un mesaj al Dvs. către Autorităţile publice gestionare de proiecte de infrastructură.
Îndemn Autorităţile publice locale, regionale şi naţionale gestionare de patrimoniu construit, în mod special infrastructură de transport critică, să îşi asume lucrările de monitorizare structurală şi geotehnică, să exploateze aceste lucrări pentru creşterea calităţii şi siguranţei infrastructurii, astfel încă să nu mai avem niciodată cazuri ca cel de la Piatra Neamţ.
APMGS este la dispoziţia Dvs pentru a vă sprijini în acest demers.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane